STAP VOOR STAP JE FREQUENTIE VERHOGEN STAP 1 - Observeer je gevoelens en luister naar de conversatie in je hoofd zonder oordeel voor wat je observeert. 
Als je je boos, wrokkig, gekwetst, droef, angstig, of alles wat anders dan vreugdevol is voelt, - of als wat je in je hoofd hoort iets anders is dan liefdevol, dan heeft je ego het stuur overgenomen en blokkeert het je perfecte afstemming met je God-Gerealiseerde Zelf, en het houdt je uit de stroom van Liefde van de Bron, door de frequentie te verlagen en je te houden in de “matrix van miserie”.STAP 2 - Bevestig zo vlug mogelijk je intentie om terug in overeenstemming te willen komen nadat je herkent dat je je niet-verbonden, niet-afgestemd voelt. 
Uit de intentie om je over te geven aan je God-Gerealiseerde Zelf; het aspect van jou dat altijd in overeenstemming is met de Bron en dat zodoende immer liefdevol is, alwetend, en voortdurend in een staat van zegening. Als je bent afgestemd op je Bron van Liefde, dan is dat de oplossing voor al je problemen !STAP 3 - Sta je ego toe om uiting te geven waaraan het ook maar behoefte heeft - of het nu woede, wrok of zelfoordeel is. 
Geef het een stem.. Als je het fijn vindt dan kan je je gevoelens neerpennen (enkel voor jouzelf om te lezen). 

Roep, schreeuw, sla desnoods met je vuisten in een kussen - doe wat je nodig vindt om de energie even te ontladen.

Bied geen weerstand aan wat er omhoog komt omdat je het oordeelt als ‘niet goed’. 
(Deze oefeningen zijn voor jou en niemand anders- het best is om ze in een privé ruimte te doen). 
Observeer zonder afkeuring wat er zich afspeelt, en weet dat deze gevoelens geen deel zijn van wie je écht bent, maar het is gewoon ‘rotzooi’ die dient te worden opgeruimd om de weg vrij te maken voor de stroom van Liefde. 
Besteed hier zoveel mogelijk tijd aan als je nodig hebt.STAP 4 - Kies voor frequentie-verhogende activiteiten en gereedschappen die je helpen en gebruik ze ook (een gedeeltelijke opsomming vind je op het einde van deze tekst).
De levenskracht geheel door je te laten stromen zonder belemmeringen van het ego is de sleutel om je frequentie omhoog te brengen. 
Muziek is één van de meest krachtige afstemmingsgereedschappen omdat de klanken doorheen de weerstand van het ego gaan.

Je zou droevige of agressieve muziek kunnen gebruiken gedurende stap 3, maar eens je ego uiting heeft gegeven aan zijn gevoelens en je je weer meer vredevol en klaar voelt om weer verder te gaan richting vreugde, kies dan muziek die je daarin ondersteunt.STAP 5 - Laat de opwaartse gang van je energie uitbreiden door dat in te ademen en dat te vieren ! 
Blijf gefocusd in het wonderlijke gevoel van Levenskracht dat door je heen stroomt, en je voelt het je opstuwen naar méér en méér ‘vreugde’. 
Herhaal de woorden “Dank je, dank je, dank je, steeds maar weer naar je God-Gerealiseerde-Zelf en het vonkje dat je in je voelt wordt weldra een vlam. 
Voel de magische energie van vreugde die je oproept en omhoogbrengt tot bij het gevoel van terug ‘Thuiskomen’ !Eer je intuïtie voor wat die je influistert om te doen.
Je intuitie is je God-Gerealiseerde-Zelf die je gidst naar wat je nodig hebt.FREQUENTIEVERHOGENDE en ONDERSTEUNENDE GEREEDSCHAPPENJe frequentie verhogen is een kwestie van het deblokkeren van de Levensstroom (ook gekend als Liefde), zodat het vrijelijk door je heenstroomt zonder weertand van je ego. 
Het volgende zijn enkele van de vele gereedschappen en energieën beweging zettende technieken die je zullen helpen om terug in de stroom te geraken!Muziek - is een van de gemakkelijkste, meest effectieve passieve gereedschappen voor frequentie-verhoging en het is gewoonlijk iets dat voorbij de ego-weerstand reikt en dat de energie zonder moeite de andere kant opleidt.
Je kunt muziek gebruiken om je te assisteren in het naar buiten brengen van ‘emotioneel geladen issues’. 
Als je je ego een kans geeft om gehoord te worden, kan het zijn weerstand laten vallen. 
Muziek die gecomponeerd werd als helingsmuziek kan speciaal krachtig zijn hiervoor.
Muziek met een ‘upbeat, ritmische muziek kan je verder optillen wanneer je klaar bent om je vreugderuimte te betreden.Bewust ademen – dynamisch en bewust ademen- stemt je weer af op het Goddelijke. 
Stel je voor dat je Licht inademt en alles uitademt wat niet in overeenstemming is en de Levensstrooom in jou blokkeert.
Je kan circulaire ademhaling toepassen (rebirthing therapie of transformatie-ademen)om sneller energieblokkades op te heffen en je energie te bevrijden tot het punt waarop deze weer gaat stromen.
Maar gewoonweg gaan zitten en je aandacht houden bij je adem is ook een krachtige manier om weer gecentreerd te zijn, je zuurstofgehalte te verhogen, en je verkwikt te voelen.Aromatherapie – ook een krachtige, passieve frequentie-verhoger die de weerstand van het ego overwint. 
De aromatische essences van planten zijn ons door de Schepper gegeven met de bedoeling om ons weer af te stemmen op de Bron, op die manier balans brengend, helend en energetiserend.
Een pure en natuurlijke plantenessence ruiken brengt (informatie + energie in het frontale deel van je brein naar de pijnappelklier waar je toegang krijgt tot je Goddelijk Weten).

Vele geuren zoals wierookhars, sandelhout, roos, spar zijn met name effectief voor de stimulatie van de pijnappelklier en het verhogen van je frequentie.

Therapeutische essentiële oliën dienen steeds van eersteklas kwaliteit te zijn (geen scheikundige toevoegingen of parfumolieën gebruiken!). Slaap – is de gift die ons dagelijks geschonken word om uit onze ego-mind te stappen en om weer af te stemmen op de Bron en Levenskracht. 
Genoeg (maar ook niet teveel) slaap is uitermate belangrijk om je frequentie te doen verhogen en die hoog te houden.Relaxatie – is als de ‘neutrale, vrije stand’ van de schakeling van je auto; Als we ontspannen, dan staan we energie van de omgekeerde polariteit toe om terug in afstemming te komen.
Als de dingen mislopen, dan helpt het om eens diep te ademen, mentaal te ontspannen en ook fysiek om Spirit weer achter het stuurwiel te laten plaatsnemen.Toning – onze stem gebruiken om onze energie te verhogen en te balanceren, is iets wat je als kind spontaan doet. 
Er zijn oneindig veel manieren om te tonen, maar hier is een techniek om te proberen: start met ‘oeoeoeoeoeoeoeoeoeoeoe’ voor een aantal seconden,, eerst de laagst mogelijke toon die je maar kan zingen daarna de klank geleidelijk omhoogbrengen tot de hoogst mogelijke, een beetje zoals een sirene aanzet en houdt dan de hoogste noot aan zolang je kan. 
Forceer de klank niet- laat je stem de klank zachtjes naar buiten brengen om je stembanden niet te belasten.
Herhaal. Experimenteer met je stem en vind je eigen favoriete techniek! Bewegen – inclusief stretchen is een werkelijk grootse manier om de Levensstroom weer soepel door je lichaam te laten stromen. 
Fysieke beweging stelt je niet alleen in staat om de energie in beweging te zetten maar laat ook nog eens meer zuurstof naar je hersenen stromen, het stimuleert het vrijmaken van endorfine, dat op zich weer frequentieverhogend is.
Je komt vanzelf weer in een vreugdestroom. 
Gebruik je favoriete oefeningen, dans, speel met beweging, spring of maak gewoonweg een wandeling.
De sleutel is beweging.

Voorhoofd stimulatie - Stimulatie van de frontale lobben – onttrekt de energie uit het reptielbrein (van hieruit wordt je ego aangestuurd) en leidt het naar dat deel van je hersens waar je Goddelijk Weten beschikbaar is (voorhoofdscentrum).
Je kunt dit voorhoofdscentrum stimuleren door middel van gedachtenconcentratie, energie volgt gedachte. 
Een makkelijke manier om dit te doen is door het stimuleren van je AMYGDALA - de twee walnoothelften in het middenbrein ter hoogte van je ogen – en verbeeld je dat je dit centrum stimuleert met een veertje. Liefde uitstralen – Onvoorwaardelijke liefde uitstromen is de meest frequentieverhogende van alle voorgenoemde activiteiten omdat je allereerst in staat moet zijn met waarvoor je bent geschapen, en het vermogen om dit te doen behoort tot je ‘hardware’. 
Als je onpersoonlijke Liefde uitstraalt, op de manier dat de Bron dit doet, zonder belang voor wie het ontvangt of het kan appreciëren, dan ben je automatisch in perfecte afstemming.Andere krachtige frequentieverhogende activiteiten om te proberen :- Schrijf een brief aan God, en channel God’s totaal liefdevolle antwoord terug

- Apprecieër iets of iemand (dankbaarheid is een echt krachtige vorm van waardering)

- Kom in contact met de natuur en sta toe dat jouw Liefde als antwoord getriggerd wordt.

- Doe iets voor iemand zonder enige verwachting of iets daarvoor in de plaats

- Gebruik water, een magisch, electromagnetische substantie, om in te zwemmern, te douchen, te drijven, te drinken.. (goed-gehydrateerd zijn is een must voor het goed functioneren in de hogere frequenties!!!)©2006 Julia Rogers Hamrick

vertaling Assimaya voor the New Earth Connection

Kijk voor meer informatie op de Engelstalige site van:

juliarogershamrick.com

weblog/2006/05/stepbystep-frequency-raising.