Hoe moet je jezelf zijn?

Hoe moet je jezelf zijn

Jezelf zijn is blij zijn met jezelf en van het leven genieten. Jezelf zijn is voornamelijk uitzoeken wat JIJ wilt. In deze handleiding kom je erachter hoe je jezelf kunt vinden. Dichter Oscar Wilde zei: Wees jezelf, de anderen zijn allemaal al bezet.

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Zelfvertrouwen en assertiviteit vergroten, leren omgaan met stress?
 • Gebruik je hersens
 • Leer te leren: Leer Mind Mappen, Snellezen en Creatief Denken
 • Zelfvertrouwen nodig
 • Hoe krijg ik zelfvertrouwen? Stap voor stap handleiding

Stappen

 • Doe wat je zelf leuk vindt. Jij bent jij, jij hebt je eigen kleding- en muzieksmaak.
 • Creëer je eigen mening. Dit doe je door open te staan voor andere ideeen en meningen. Verzamel deze zaken en maak dan een beslissing, waar jij je het beste bij voelt.
 • Maak je eigen vrienden, wordt geen meeloper (alles doen wat een ander, populair iemand doet)
 • Respect en waardering hebben voor jezelf.
 • Zorg dat je jezelf goed verzorgd, van binnen en van buiten
 • Overwin innerlijke angsten, dit proces brengt je vaak in contact met jezelf. Kan soms wel erg confronterend zijn.

Tips

 1. Wanneer je doorhebt dat je eigenlijk een meeloper bent, en je besluit dat het zo niet langer kan: maak elke dag, na schooltijd, een lijstje met de dingen die je vandaag goed vond gaan (je eigen mening geven, met andere mensen praten dan gewoonlijk) en minder goed (meeroken of meedrinken omdat het zo 'cool' is).
 2. Na verloop van tijd gaat het altijd beter, als je maar een lijst bijhoudt met je veranderingen.
 3. Zorg ervoor dat je het echt wil. Ben je van plan de rest van je leven vast te kleven aan anderen en mee te varen op het succes van je medemens, dan kun je het gelijk al opgeven.
 4. Doorzetten. Als je niet doorzet kom je nergens. Als je jezelf bent krijg je negatieve reacties. Maar hoe langer je iemand kent, hoe minder negatieve reacties.
 5. In het begin gaat iedereen automatisch af op uiterlijk, en het kan dat je geen topmodel bent. Maar als je trots op jezelf bent, zien anderen het ook, en daar krijg je respect door. Dus nooit twijfelen, jij bent jij, niemand kan dat veranderen.
 6. Soms moet je bot zijn, je moet niet bang zijn om reacties te plaatsen. Je moet de goeie samenstelling vinden tussen te veel en terughoudend. Wees niet bang om voor jezelf op te komen. Hierbij is het niet nodig om te schelden, maar verwijs naar gedrag en feiten. Blijf hierbij rustig. Respect win je niet door je stem te verheffen of te schelden.
 7. Schaam je niet voor jezelf denk gewoon aan alle goede punten die je hebt dat klinkt zo bekend maar dat is ook belangrijk als je geen prater bent praat dan meer mensen zullen merken dat jij er ook bij bent ook wat verbaasd zijn je hoeft ook geen verhalen aan te dikken over normale dingen praten komen meestal de echte praatjes.
 8. Probeer nu eens te bedenken wat je het fijnst vind wat het eerst in je hoofd op komt dát ben jíj zelf ben je echt stoer ben je echt schattig er tussen in ( er tussen in is trouwens niet saai hoor) ga je eens in je zelf verdiepen no fake it and you make it ( en als je je een keer kut voelt dan moet je niet alleen daar zo zitten en huilen ga vrolijke muziek luisteren doe wat je leuk vind computer tv kijken tekenen er tussen uit zijn en het vergeten)
 9. Wees bewust van wie je bent als je jezelf nog niet kent neem je ook sneller een andere persoonlijkheid aan als je jezelf nu kent is er nog een ding wat je moet doen: ben er dan tevreden mee! anders heeft het ook geen nut, je moet de wereld om je heen wel kennen. als je jezelf bent betekent het niet dat je maar alles kan zeggen wat in je op komt.. mensen voelen zich dan aangesproken en de meeste zullen daar lang last van hebben en je niet aardig meer gaan vinden. dus sommige dingen kun je wel beter voor je houden, dat is bewust zijn je moet je wel een beetje verdiepen in andere mensen hoe jij het zou vinden.

 

Waarschuwingen

10. Kortom, wees gewoon jezelf en geloof in jezelf en ga niet macho doen!

Ga vooral niet iemand anders karakter overnemen en iedereen nadoen, dat vinden ze alleen maar irritant.

voor meer leuke en fascinerende info kijk op,

http://nl.wikihow.com/jezelf-zijn

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb