Info over nieuwetijdskinderen .

fons delnoozEnergetische bescherming, simpelweg gezegd hoe je als gevoelig persoon beschermt tegen energie die niet van jou is, is erg belangrijk voor nieuwetijdskinderen en hoogsensitieve personen.

Ik doe wel bepaalde rituelen om me te beschermen, ik gebruik het violette vuur, vraag de engelen om hulp enbescherming. Ik vraag specifiek Aartsengel Michael om me te beschermen, en ook om me te helpen met het doorsnijden van energetische koorden die zijn achtergebleven als ik iemand geholpen heb.

Ik scherm me af,  gebruik Reiki en haar symbolen, maar toch kreeg ik gister tijdens de open dag van het spiritueel centrum en winkel “de Angelshop “, in Utrecht, waar ik stond en met mensen werkte, via mijn gidsen het advies om dit boek: “Energetische bescherming” van Fons Delnooz te  kopen, omdat er toch teveel energetische rotzooi van anderen in mijn systeem blijft hangen als ik mensen heb geholpen, door bijvoorbeeld een healing, maar ook door met ze te praten en te voelen.

Indigo’s leggen als het ware hun gevoelige aura om je heen als ze bij je zijn en daarmee kunnen we ook de gevoelens en emoties van een ander voelen; wat helpt bij het helpen, maar niet helpt bij het zuiver houden van je eigen systeem, als we niet opletten geven we onze eigen energie weg waardoor je compleet leeggezogen kunt worden. Moe en leeg.

Het belangrijkste advies dat ik van mijn gidsen kreeg was het  ”witte licht”meer te gebruiken, ook om me te reinigen; het witte licht  staat voor de energie van het Christus bewustzijn.

Dit boek van Fons Delnooz is voor gevoelige mensen geschreven. Het is een doe-boek, waarin de lezer stap voor stap wordt geleerd, hoe hij energetisch leeglopen bij zichzelf kan vaststellen; hoe hij de oorzaak daarvan kan vaststellen en wat hij daaraan kan doen.

Update:

hier staat nu een bijgewerkt artikel met een voorbeeld van een beschermings  en reinigings -meditatie visualisatie met wit licht

hier vind je een aardingsvisualisatie, die ik zelf erg goed vind!

hier vind je nog een visualisatie  om je aura af te schermen. Deze kun je het beste combineren met de aardingsvisualisatie

———————————————-

Een ander boek over energetische bescherming is geschreven door  door Yvonne Verhaar en behandelt o.a.

Het voorkomen van energieverlies, weghalen van negatieve energie en  reinigen van de aura

Daarvan, om alvast wat tastbare tips te geven, een samenvatting die ik van haar site heb :

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren, tips en trucs om energieverlies te voorkomen, negatieve  energie weg te halen of los te laten en de aura te reinigen. In dit artikel vind je een greep uit zeer veel verschillende technieken of methodes om dit te doen.

Je hoeft  ze nooit allemaal te doen. Kijk wat bij je past en gebruik dan 1,2 of 3 technieken( er zijn heel erg veel meer dan onderstaande) waarvan je merkt dat ze bij jou werken.

1.Zorg er altijd voor dat je goed geaard bent.

*Visualiseer een koord/wortel vanuit de stuit de grond in vlak onder je (je aardster) (= het chakra  onder je wortelchakra, onder je voeten), evt. zelfs door tot het middelpunt van de aarde

*Open je wortelchakra verder door vanuit je kruis een trechter de grond in te visualiseren en dit open te zetten.

*Stamp een paar keer op de grond, veeg je voeten alsof je op een mat staat.

*Andere manieren om beter in contact met de aarde te komen: met je handen werken; bv tuinieren,
boetseren of met je voeten: dansen.

*Open je voetchakra’s verder door te visualiseren dat er deurtjes open gaan.(Gordon: wat bij mij beter werkt is  denken:” Ik open mijn voetschakra’s zo ver als goed voor mij is”  , als je te snel te ver opent kun je een tegenreactie krijgen, en je chakra’s sluiten zich)

1A Word je bewust van je eigen energie, en ook wanneer deze afneemt of je vervuilt.

2. Gebruik een citrienelixer (dit is een edelsteenremedie = een remedie gemaakt van een edelsteen): neem deze in of druppel hem op je zonnevlecht.
3. Draai je chakra’s dicht: visualiseer dit of maak een draaiende beweging met je hand voor elke chakra.
4. Laad de centrale meridiaan op (deze heet het conceptievat en loopt van het schaambeen tot aan het punt op de onderlip. Strijk minimaal drie maal naar boven, anders vaker of een veelvoud van drie.
5. Zorg voor een goede ademhaling: De BUIK ademhaling
6. Teken of visualiseer de CKR

om je heen, teken hem op je voeten, teken hem op je zonnevlecht. Dit tekent is een eerste graads reiki symbool.

7. Open je kruin voor beter contact met de bron, als je dan energie doorgeeft zal het sneller aangevuld worden en als je toch een beetje van je eigen energie staat weg te geven zal het ook sneller worden aangevuld.
8. Vraag de bescherming van de Aartsengel Michael, deze komt heel veel naar de aarde om mensen te helpen, vooral mensen op het spirituele pad en mensen die met een zuivere intentie het licht zoeken en de wereld beter willen maken en anderen ook naar het licht willen helpen.
9. Vraag bescherming aan Jezus, Maria, Boeddha, Usui
10.Vraag hulp aan de Aartsengelen, geleidegidsen en gidsen. Roep hen aan die zuiver zijn van geest en je kunnen helpen.
12. Doe yoga-oefeningen: alle yoga-oefeningen versterken de aura.
13. Doe hara-oefeningen.
14. Mediteer (en zorg dat je eerst aard voordat je gaat mediteren!!!!) en versterk zo je kracht.
15. Mediteer met een groep, dit levert sneller resultaat op. Dat komt door de groepsenergie.
16. Mediteer met iemand die heel goed op het Licht is afgestemd
17. Steek wierook aan
18. Zet muziek op met een hoge spirituele trilling. D.w.z. geen house of heavy metal, voorzichtig met pop, het hangt nl. erg van de tekst af of dit zuiver is. Mantra’s zijn zeer hoog van trilling. Klassieke muziek meestal ook, maar weer minder dan mantra’s. Zet je lievelingsmuziek op: daar word je altijd sterker van omdat je het mooi vindt.

19. Doe dingen die je “verheffen” d.w.z. alles waar je blij van wordt, dan gaat je hartchakra meer open en ben je steeds meer afgestemd op de Bron/Het Licht. Verder versterk je je aura zo ook.
20. Maak je aura goudkleurig, visualiseer dit.
21. Maak je aura helemaal wit van kleur en laat denkbeeldig je hele lichaam vollopen met wit Licht (dit heeft de hoogste trilling en zuivert).
22. Breng veel tijd door in de natuur: de bomen en de bloemen zuiveren vanzelf je aura. De natuur is van zichzelf heel zuiver. Extra veel Chi (= energie) is in de bergen, aan het strand, aan zee, in een oud bos en in ongerepte natuur (waar vind je die nog?).
23. Gebruik bloesemremedies die je helpen jezelf te beschermen.

Aurabeschermers: *Yarrow, * Fringed Violet *Mycena *Pink Yarrow *Beech

Bij vervuiling:
*Garlic
*Alle aurabeschermers *Peppermint

Bij uitputting:

*Olive *Hornbeam
*Saint John’s Wort

Om te aarden:

*Bloodstone

Verbinding met de ziel:

Aloë Vera (de bloesemremedie) wanneer je sap of gel wilt gebruiken, raadpleeg eerst een deskundige,Voor goed sap kijk op aloevera.nl.
24. Doe zo min mogelijk dingen waar “te” voor staat: te veel eten verzwakt, te weinig ook, datzelfde geldt voor te veel/te weinig beweging/sport, rust, sex,. Drank verzwakt altijd! Hetzelfde geldt voor drugs. Denk ook eens aan medicijngebruik. Weet wat en waarvoor je het slikt, wees daar verstandig mee bezig. Neem ook je eigen verantwoordelijkheid!!!! Slik niet zomaar iets, overleg met je arts en stop ook nooit zomaar met medicijnen. Beide kunnen je enorm verzwakken.
25. Eet gezond. Liefst biologisch of biologisch dynamisch. Reform zegt helemaal niets: dat wil alleen zeggen dat de producten minder geraffineerd zijn, maar ze hoeven helemaal niet biologisch te zijn
26. Drink zuiver water: Spa blauw, géén Barleduc, door de coating in het pak komt er aluminium in het water. Geen waterfilters gebruiken.
27. Slik een GOEDE multivitamine (van een goed merk als Orthica, AOV, Essential Organics o.i.d). Laat het liefst nog testen. Dit kan door Touch for Health, Kinesiologie, elektro-acupunctuur en Prognos. Slik GEEN Davitamon of andere troep van de drogist. Ik test nu al een paar jaar en schrik me een hoedje wat mensen allemaal slikken op eigen idee en van de verkeerde producenten die alleen maar op geld uit zijn. Als je erg moe bent of uitgepunt, kun je beter een lage dosering nemen of een KINDERMULTIVITAMINE zoals Dino Multi van Orthica. Ben je gewoon moe neem dan extra vitamine C (minimaal 2000 mg per dag) (dat mag wèl van de drogist, gewoon ascorbinezuur, maar niet time-released).
28. Behandel niet als je te moe bent!
29. Gebruik het Violette Vuur om negatieve energie af te laten vloeien. Stel je een vuur voor dat violet van kleur is. De bewaker van dat vuur is St. Gemain, vraag hem ook om hulp. Leg je linkerhand op de plek waar negatieve energie zit of houd hem op die plaats in de aura, richt je rechterhand opzij en visualiseer daaronder het Violette Vuur. Stel je voor dat je zo de negatieve energie en in het vuur laat verbranden. Dit transmuteert (=transformeren in wit licht). Als je een ander behandelt kun je de negatieve energie rustig door je heen laten gaan. Het zal je niet deren MITS JE HET AAN DE RECHTERKANT AFGEEFT AAN HET VIOLETTE VUUR.
30. Stel je Violette Vuur voor en ga er maar in zitten. Ruimt lekker op!
31. Gebruik de noodmechanismen van het lichaam om de negatieve energie af te voeren: gapen, boeren, winden, zo werkt het nu eenmaal.
32. Loop eens in de regen zonder paraplu. Dit reinigt de aura enorm. Niet naast een fabriek natuurlijk.
33. Laat de wind door je haren wapperen, net als de regen reinigt dit enorm.
34. Vul jezelf met zonne-energie (visualiseren of lekker in de zon gaan zitten). Als je vol zit met negatieve energie dan bewust de zonnestralen het weg laten “branden”.
35. Zorg dat de ruimte waarin je werkt OK is. Vul de ruimte met mooie energie. Dit zal negatieve energie afstoten. Reinig de ruimte als er toch negatieve energie blijft hangen.
36. Gebruik AURA SOMA om je aura te beschermen en de ruimte te reinigen. *Pomanders:
*1. heldere pomander: beschermt.
*5. oranjekleurige pomander: bevordert loslaten
*6. gouden pomander: bevordert opname van positieve energie.
*7. gele pomander: vergemakkelijkt het verwerken van energieën (ruikt naar citroen)
*8. olijfkleurige pomander: versterkend (ook voor vrouwelijke leiderschapskwaliteiten
*9. smaragdgroene pomander: centerend
*10 turquiosekleurige pomander: versterkt intuïtie
*12 koningsblauwe pomander: brengt evenwicht
*14 magentakleurige pomander: bevordert inzicht

. De quintessences (verbonden met de spirituele wezens)
*7. Lichtviolette: Saint Germain: hogere kennis, genezing op alle niveau’s
*8. roze = Orion/Angelica: bescherming op innerlijke reizen( vgl. met behandelingen) en uiterlijke reizen Tincturen: geen speciale gevonden om te beschermen, wel: rode tinctuur: om levensenergie op te wekken bij vermoeidheid, uitputting, ziekte.

37 Verdamp essentiële oliën om de ruimte te zuiveren/of je aura zoals:
* anijs: tegen negatieve invloeden en reinigt de aura
* basilicum: geeft geestelijke kracht
* citroen: kalmeert bij overspanning en geestelijke uitputting
* hysop: geeft helderheid en weert negativiteit
* jasmijn: help emotionele trauma’s verwerken
* jeneverbes: reinigt ruimtes na discussie
* mirre: opent de deur naar het geestelijke
* neroli: dringt diep in de ziel: stabiliseert en bouwt op
* oregano: een nieuw begin maken, het verleden loslaten
* pepermunt: kalmerend bij uitputting
* zwarte peper : beschermt
* petitgrain: versterkt intuïtie
* scharlei: geestelijk ontspannend.

Tot slot nog wat affirmaties en een visualisatie oefening die ik ergens gekopieerd heb; geen idee meer waar; hij was voor eigen gebruik.

VISUALISATIE OEFENING
De navolgende affirmaties kunnen je helpen om je auravelden nog beter te beschermen. Spreek de affirmaties hardop uit of in gedachten. Zonodig kun je deze aanvullen met affirmaties die jezelf belangrijk vindt.
Ik ben krachtig en voor niemand bang…………
Ik ben heer en meester over mijn eigen lichaam………..
Ik bepaal wie mijn auraveld betreed………
Niemand mag misbruik maken van mijn zuiverheid…………
Ik vertrouw op mezelf………..
Niemand bepaald wat ik moet doen, behalve ikzelf…………..
Ik vertrouw op mijn innerlijke leiding……………..
Ik vertrouw op mijn goddelijke leiding…………..
Ik ben licht en straal dit uit……………..

Om jezelf energetisch te zuiveren kun je ook de volgende meditatie doen.
Ga op een stoel zitten, met je voeten stevig op de grond. Veranker jezelf eerst goed, zoals boven beschreven. Zet jezelf in het licht en visualiseer dat je via je kruinchakra helder wit licht of kosmische energie in je lichaam haalt. Laat deze kosmische energie je lichaam zuiveren en opschonen.

Laat alle overtollige kosmische energie je aura instromen en vervolgens weer terug in de kosmos. Laat vervolgens alle negatieve energie vanuit je lichaam, via de wortel uit je stuitchakra de aarde  ingaan. Visualiseer gelijktijdig dat je via de aarde schone aarde-energie via je voetchakra’s naar
binnen haalt (visualiseer deze aarde-energie groen). Laat de aarde-energie en kosmische energie met  elkaar versmelten. Voer deze oefening uit op die momenten dat je je vervuild en moe voelt.

Kenmerken-Eigenschappen van Nieuwetijdskinderen

 • Geschreven door GordonGordon 8 Reacties8 reacties Reacties 
  Gepubliceerd: juli 11th, 2009

  Ik heb deze pagina aangepast, en alleen de (welbekende) kenmerken laten staan. Wil je wat meer achtergrond info dan kun je ook deze pagina bekijken.

  Kenmerken Nieuwetijdskinderen

  • Ze huilen vaak als baby
  • Ze doen wijze uitspraken voor hun leeftijd
  • Ze benaderen alles vanuit hun emotie
  • Ze leven vanuit de eigen wijsheid
  • Ze zijn gevoelig voor sfeer en stemmingen van anderen en nemen deze soms over
  • Ze kennen een sterk rechtvaardigheidsgevoel
  • Ze hebben moeite met bedrog, liegen en onechtheid
  • Ze zijn druk (ADHD) of juist teruggetrokken
  • Ze hebben moeite met de motoriek
  • Ze zijn dromerig
  • Ze komen vaak met originele oplossingen waaraan niemand had gedacht
  • Ze reageren sterk intuïtief
  • Ze hebben soms paranormale ervaringen
  • Ze hebben soms dyslexie of dyscalculie
  • Ze hebben vaak voedselintoleranties
  • Ze hebben eczeem, allergieën of andersoortige huidaandoeningen
  • Ze hebben soms astma
  • Ze hebben een sterke binding met de natuur en vaak zijn ze vegetariër uit overtuiging
  • Ze hebben vaak verschil in ontwikkelsnelheid tussen taal en rekenvaardigheden, motorische en intellectuele en sociale vaardigheden.
  • Ze kunnen soms zeer driftig zijn als ze niet begrepen worden
  • Ze zijn soms heel bang voor dingen die wij niet kunnen zien of begrijpen
  • Ze hebben regelmatig slaapproblemen en zijn verdrietig en/of angstig
  • Ze zijn soms hoogbegaafd

  Gewenst gedrag naar Nieuwetijdskinderen toe

  • Behandel ze met respect., erken hun rol in de familie
  • Help ze om hun eigen disciplinaire oplossingen te creëren
  • Geef ze altijd keuzes, in alles
  • Betuttel ze nooit en lach ze nooit uit
  • Leg altijd uit waarom ze dingen moeten doen. Als het voor jezelf belachelijk klinkt dan doet dit het ook voor hen. Verander het dan, ze zullen dit respecteren. Ze weten direct wanneer je eerlijk bent dus probeer geen dingen te verzinnen en zeg gewoon dat je er vandaag geen zin in hebt omdat je moe bent
  • Word partners van ze in hun eigen opvoeding
  • Vanaf baby, leg alles uit wat en waarom je het aan het doen bent. Ze zullen je niet direct begrijpen maar voelen wel dat je hun bewustzijn respecteert. Het helpt ze enorm wanneer ze gaan praten
  • Als er toch problemen ontstaan ga dan ook naar iemand die ze begrijpt voordat je ze medicijnen geeft
  • Alle Nieuwetijdskinderen reageren bijzonder goed op Homeopathie, Bach-remedies en Reiki. Als dit door therapeuten wordt gedaan waar ze zich thuis voelen kan men in korte tijd verbijsterende resultaten zien
  • Geef ze onder alle omstandigheden hulp en voorkom negatieve kritiek. Laat altijd weten dat je ze ondersteunt in hun proces. Ze zullen je vaak direct tegenspreken of hun commentaar laten weten. Geniet en vier de successen. Laat ze dingen doen zonder overdreven aanmoediging
  • Vertel ze niet wie ze nu zijn of wat ze later zullen worden. Ze weten al precies wat ze gaan doen. Laat ze zelf beslissen waar ze in geïnteresseerd zijn. Forceer ze niet in een familiebedrijf. De kinderen zijn beslist geen volgers.

  BEHANDEL ZE ALS EEN VOLWASSENE EN WEES EEN GOEDE VRIEND(IN) VOOR ZE

Maak jouw eigen website met JouwWeb