LOA: Low of attraction

Laat al je wensen uitkomen met

Weleens gefrustreerd dat je de rekeningen weer niet kunt betalen? Baal je van je gewicht of wil je nu eindelijk weleens naast iemand in slaap vallen? Misschien hebben wij hier de oplossing voor al je problemen!

Weleens gehoord van de ‘Universal Law Of Attraction’? Het is een universele natuurkundige wet waarin wordt bepaald dat ‘gelijken elkaar aantrekken’. Met andere woorden, jij trekt dingen aan die je zelf veroorzaakt. Als we tenminste de makers van de film ‘The Secret’ mogen geloven.

Vreemde maar interessante film

De film ‘The Secret’ is in Amerika een gigantisch succes. Het draait in deze documentaire om een ‘geheime’ kracht waarvan de kennis lang verborgen is gebleven voor het ‘gewone volk’. Verschillende experts leggen je in negentig minuten uit hoe je met je gedachten je eigen wereld naar je hand kunt zetten. “Je huidige realiteit is het resultaat van je denken.”

Logische wet

Het is iets wat je meestal intuïtief al aanvoelt, negatief denken zorgt meestal voor meer negativiteit. Wanneer je jezelf helemaal focust op je overgewicht zal het probleem alleen maar toenemen. Positief denken daarentegen zorgt voor positieve invloeden in je leven, aldus de theorie.

Wanneer je je op iets focust zal het groeien

Heb je hoge schulden en maak je je alleen daar zorgen over? Grote kans dat je de schulden niet kunt wegwerken en dat ze zelfs zullen groeien. Dat is de ‘Law Of Attraction’. Alles wat we ervaren en visualiseren in gedachten trekken we ook aan. Niets is toevallig. Focus je niet op die schulden, maar op het leven zonder schulden. Op een leven met financiële vrijheid, dan zal het universum dit vanzelf brengen. Zo is de boodschap.

Je bent niet de eerste

Dat er zoiets is als deze interessante kracht is al heel lang bekend. Wikipedia meldt dat er al duizenden jaren over wordt geschreven. Onder andere Oprah heeft een show gewijd aan dit onderwerp. Zij beweert altijd (onbewust) al te hebben geleefd op deze manier. Denken aan wat je wél wilt in plaats van aan wat je niet wilt.

Verleg je focus en het geluk komt aanwaaien

Wanneer je bijvoorbeeld wilt afvallen zul je moeten proberen van jezelf te houden zoals je bent en zoeken naar de dingen waar je wel tevreden over bent. Sta positief in het leven en je zult positieve dingen ontvangen. Dat is de kracht van gedachten en de ‘Law Of Attraction’. Uiteraard, er komt nogal wat zweverigheid bij kijken. Bovendien is de film ‘The Secret’ erg Amerikaans en ‘Da Vinci Code’-achtig. Veel Amerikanen willen nog weleens teleurgesteld zijn als ‘het universum’ niet direct een zak geld voor de deur zet.

Echter, het gaat hier om het grijpen van kansen in je leven. Wanneer je echt heel graag meer geld zou willen hebben, zul je merken dat er zich op een gegeven moment kansen ontplooien in je leven om dat te verdienen. Dus geen zak geld, je zult nog altijd moeten werken. Maar volgens de theorie ben jij degene die zulke kansen aantrekt.

Hoofdpunten in de film en van de ‘law of attraction’ zijn:

  • Je creëert 100% je eigen realiteit.
  • Je huidige realiteit is het resultaat van je denken.
  • Je trekt aan waarop je je aandacht richt.
  • Iets ‘niet’ willen of ergens tegen vechten trekt juist datgene aan.
  • Om iets te doen, zijn of hebben dien je het bereiken ervan te ervaren.
  • Iets veranderen doe je door je denken aan te passen.
  • Je gevoel is een navigatiesysteem.
  • Wat goed voelt, is goed voor jou. Wat niet goed voelt, niet.
  • Alles wat je wenst is in de richting van wat goed voelt.
  • Je bent volledig vrij. Je bent waardevol. Je bent perfect.


The Law Of Attraction: hoe pas je het toe?

 In het kort, wat is ‘The Law Of Attraction’?

Zoals we eerder al schreven in het artikel over ‘The Secret’ is het principe van ‘The Law Of Attraction’ kinderlijk eenvoudig: je wordt wat je denkt. ‘The Law Of Attraction’ betekent ‘de wet van de aantrekkingskracht’. Alles wat je op dit moment ervaart in je leven heb je gecreëerd met je gedachten en je gevoelens. Door te denken en te voelen werden de mensen, omstandigheden en gebeurtenissen die bij dit gevoel ‘hoorden’ door jou aangetrokken.

 Door je gedachten en gevoelens bewust te kiezen (denken aan wat je wel wilt, niet aan wat je niet wilt) kun je ‘The Law Of Attraction’ gebruiken om het leven van je dromen te creëren. Klinkt leuk? Zeker, en dat is het ook. Want steeds meer mensen beginnen ‘The Law Of Attraction’ te gebruiken, en merken dat het werkt! Indien je meer wilt weten over de basics van ‘The Law Of Attraction’ verwijs ik je naar ons vorige artikel. In dit artikel gaan we in op het creëren van het leven van je dromen.

 Wat zijn de stappen naar het leven van je dromen?

Er zijn veel meningsverschillen over de toepasbaarheid van ‘The Law Of Attraction’. Is het bijvoorbeeld mogelijk om specifieke dingen te creëren, of alleen dingen die overeenkomen met jouw gevoel? (wat dit dan ook mag zijn). Ik denk dat het antwoord ergens tussenin ligt. Vaak denken we dat we iets willen (bijvoorbeeld een splinternieuwe auto), maar als we beter nadenken willen we eigenlijk iets anders (bijv. onafhankelijkheid en vrijheid) en blijkt een minder hippe auto net zo goed overeen te komen met onze gevoelens. Of misschien zijn we bang voor de consequenties die een splinternieuwe auto met zich meebrengt (Wat zal mijn vader denken? Kan ik de maandlasten dragen?).

 Hoe je ook te werk gaat met ‘The Law Of Attraction’, jezelf goed voelen is altijd de basis. Want zolang je je goed voelt doe je dingen die je wilt. En zolang je dat doet zul je meer mensen, gebeurtenissen en omstandigheden aantrekken die je goed doen voelen. Verleg dus je focus naar wat je WEL wilt, en denk niet aan hetgeen je NIET wilt. Verban het uit je leven en je gedachten. Begin met dankbaarheid. Wees dankbaar voor de dingen die je al hebt waar je tevreden over bent. Dit zorgt ervoor dat je op de juiste gevoelsplek komt van de dingen die je wel wilt.

 Stap 1: Vraag

Wanneer je de wereld ziet als een catalogus, en jij kunt er alles uit kiezen, wat zou je dan willen hebben of doen? Laat alle beperkingen los, stel dat je alles kunt zijn of hebben wat je wilt. Wat wil je hebben? Maak dit zo helder voor jezelf als je kan. Schrijf het op, maak er een collage van, ga fantaseren. Zodra je helder voor de geest hebt wat je wilt hebben, zoek dan het gevoelsgebied hiervan op. Ga rustig zitten, sluit je ogen en visualiseer jezelf met je wens. Hoe voel je je? Goed? Dan zit je op het juiste gevoel.

 Stap 2: Geloof

Als de wereld je catalogus is, is ‘The Law Of Attraction’ je postbode. De kern van stap 2 is geloven dat je ‘bestelling’ onderweg is. Zoals de maker van ‘The Secret’ het omschrijft: “Als je een auto hebt besteld, ga je toch niet nog een auto bestellen?” Je weet dat het van jou is, ook al heb je het nog niet in handen. Wanneer je een bestelling doet op een webshop, en je hebt betaald, dan weet je dat het van jou is. Daar geloof je in. Zoek dat vertrouwen ook op in ‘The Law Of Attraction’.

 Een bekende methode is het maken van een ‘vision board’. Hang op je prikbord beelden van je wensen, en kijk daar dagelijks naar. Deze foto’s dienen als herinnering voor jou om je wensen te visualiseren. Elke dag voor je naar bed gaat kun je je dromen visualiseren, je gaat weer opnieuw op zoek naar dat gevoelsgebied. Je zoekt het gevoel wat je zou hebben als je wens al was uitgekomen. Bedenk namelijk dat ‘The Law Of Attraction’ je geeft wat je denkt. Dus als jij denkt, voelt en gelooft dat je wens is uitgekomen, zal hij uitkomen. Je loopt in je gedachten dus altijd voor op de realiteit.

 Stap 3: Ontvang

Wanneer je bestelling uit de webshop wordt bezorgd moet er wel iemand thuis zijn om het pakje aan te nemen. Zo werkt het ook met ‘The Law Of Attraction’. Je bestelling is onderweg, altijd. Maar sta jij klaar om het te ontvangen? Ontvangen van je wensen is vertrouwen op je intuïtie. Misschien sla je elke dag linksaf op de route naar je werk, maar zegt een stemmetje in je hoofd dat je nu rechtsaf moet gaan. Vertrouw hierop. Waarom? ‘The Law Of Attraction’ leidt je ergens naartoe. Misschien omzeil je een grote file, of kom je iemand tegen die belangrijk voor je is. Als het goed voelt zit je op de weg naar hetgeen dat je echt wilt.

 Tegengestelde gedachten

De reden dat het vaak niet altijd even eenvoudig is om grote wensen uit te laten komen heeft te maken met tegengestelde gedachten. Bij het voorbeeld van de nieuwe auto kun je bijvoorbeeld ‘bang’ zijn voor de uitkomst. Bang voor de maandlasten, reacties van anderen etc. Dit soort angsten kunnen lastig zijn om op te sporen, maar zodra je ze loslaat zullen je wensen dichterbij komen. Indien je meer wilt lezen over dit principe verwijs ik je naar ‘The Attractor Factor‘ van Joe Vitale.

 Hoe werkt ‘The Law Of Attraction’?

De wetenschap heeft antwoorden over de werking van ‘The Law Of Attraction’. In de eerste plaats moet je weten dat alles in het heelal is opgebouwd uit energie. Wij bestaan uit cellen die bestaan uit moleculen die bestaan uit atomen die bestaan uit energie. Ook je gedachten zijn ergens van gemaakt, van energie. Dus jij, ik, de oceaan, de eiffeltoren en jouw gedachten… alles is energie, en alles is met elkaar verbonden.

 Vervolgens zijn er onderzoeken uitgevoerd die erop wijzen dat gedachten de waarneming van de realiteit kunnen vormen. Dit wil zeggen dat alles gestuurd kan worden door je gedachten, zelfs achteraf. Het is vrij ingewikkeld en abstract om dit te bevatten, het zet je aan om na te denken over wat realiteit nu precies is. Een interessant onderzoek van Masaru Emoto laat zien hoe dit werkt. Hij nam water van verschillende plaatsen en vroor dit in. Bevroren water verandert in ijskristallen, zoals je die ook kent van sneeuw. Wanneer het water van tevoren werd ‘gezegend’ met positieve gevoelens ontstonden er prachtige kristallen. Wanneer het water werd ‘vervloekt’ met negatieve gevoelens, ontstonden er lelijke a-symmetrische kristallen.

 

Hieronder zie je een kort fragment van de film ‘What the bleep do we know!’, een film-documentaire die in gaat op dit principe. (aanrader indien je meer wilt weten over de werking van ‘The Law Of Attraction’)

 

 

 

voor meer leuke en fascinerende info kijk op,

soChicken magazine 

Grenswetenschap.nl

wie de chaos beschrijft, stelt orde op zaken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb