Liefde in het gezin.

3 Tips Voor een Meer Hechte Familie

 

Familie is ontzettend belangrijk. Je familie kan een bron van onvoorwaardelijke steun en liefde zijn in je leven. Vind jij dat je familie in jouw leven meer aanwezig kan zijn?

 

1. Blijf communiceren met openheid en respect

Je familie kies je niet. Je zult er in je leven mee moeten leren omgaan. Voor sommige mensen is dat heel makkelijk, als je familie goed met elkaar omgaat heb je veel geluk. Als je echter merkt dat de zaken niet zo soepel lopen is het belangrijk om te blijven communiceren.

 

Praat met veel mensen in je familie. Leer ze kennen. Laat je niet meevoeren in oude ‘vetes’ die worden uitgevochten in je familie, sta er boven. Luister naar wat iedereen te zeggen heeft en probeer je familie dichter bij elkaar te brengen.

 

Ook wanneer je zelf ergens mee zit is het belangrijk dat je er over praat met je familie. Door te communiceren blijven de sociale relaties vers. Alleen familie van elkaar zijn is niet altijd genoeg om ook daadwerkelijk goed met elkaar om te gaan. Probeer je familie constant te ‘herontdekken’.

 

Je ooms en tantes kunnen je veel vertellen over je eigen ouders, je eigen achtergrond. Je oma kan eindeloos vertellen over vroeger en je neven en nichten kunnen goede vrienden of vriendinnen worden. Sta open voor je familie en luister naar ze. Geef ze liefde en respect.

 

2. Investeer tijd in je familie

Ja, die verjaardag van je tante lijkt misschien erg suf. Toch kan het goed zijn om er even heen te gaan. Familieverjaardagen zijn namelijk familie bijeenkomsten. Door regelmatig dit soort gelegenheden te bezoeken zie je je familie regelmatig en blijven de relaties vers. Je kunt er ook voor kiezen om je familie uit te nodigen op jouw feestjes. Zo vorm jij een ‘hub’ voor je familie en draag je bij aan een meer hechte familie.

 

Het kan ook leuk zijn om speciale momenten in te lassen om van je familie te genieten. Wat dacht je van een etentje met je broers en zussen? Of een weekendje weg met de hele familie?

 

Breng veel tijd door met je familie en zie ze niet als vanzelfsprekend. Wil je niet alle mooie verhalen van vroeger van je oma en je eigen moeder horen? Op een dag zul je het zonder een groot deel van je familie moeten doen, dus geniet van deze mensen zolang en zoveel je kunt.

 

3. Kies uiteindelijk voor je eigen ontwikkeling

Zie je familie als een bron van liefde, steun, plezier en ontspanning. Bewandel echter wel je eigen pad. Als je merkt dat je familie je belemmert in je eigen ontwikkeling is het tijd om iets te doen. Communiceer, leg uit dat jij het leven liever op jouw manier leeft.

 

Het is niet de bedoeling dat je je opoffert voor je familie. Je wilt delen in elkaars geluk, liefde en verdriet. Je wilt niet jezelf wegcijferen om je familie blij te maken als dat voor jou niet goed voelt.

 

Als je familie alles behalve hecht is kun je er misschien beter voor kiezen om je aandacht te vestigen op bijvoorbeeld vrienden (of misschien zelfs je schoonfamilie). Een hechte familie is ontzettend fijn, een familie vol ruzie en negativiteit kun je misschien maar beter laten voor wat het is. Besef dat mensen belangrijk zijn in je leven en dat je altijd in sociale relaties moet investeren om de voordelen ervan te plukken. Als je familie gewoon niet ‘werkt’ kun je die belangrijke investering beter in andere mensen doen.

 

De betekenis van mensen in je leven

Het belang van mensen in je leven is enorm. Een groot deel van je geluk hangt af van de familie en de vrienden die je in je leven treft.

 

9 Tips voor Meer Romantiek Thuis

 

Zitten jullie een beetje in een relatiedipje?

Heeft het dagelijkse vuurwerk plaatsgemaakt voor overwerk, videogames, de televisie en nachtrust?

Met deze tips vind je de romantiek snel weer terug!

 

1. Zet de tv uit en richt je op elkaar

Hoe lekker het ook kan zijn om samen voor de televisie te hangen, jullie relatie wordt er niet bepaald mee uitgediept. Zet de tv gewoon eens uit en zie hoeveel rust ervoor in de plaats komt.

 

Als je meer romantiek in je relatie wilt is het belangrijk dat jullie je aandacht regelmatig echt op elkaar vestigen. Als je tv kijkt zit je wel naast elkaar, maar is jullie aandacht ergens anders op gericht.

 

Zitten jullie meer achter de pc? Dan geldt hier natuurlijk hetzelfde. Schakel alle afleidingen uit en neem even de tijd voor elkaar. Je kunt niet romantisch zijn zonder de volle aandacht te schenken aan je lief.

 

2. Muziek om bij weg te dromen

Oké, jullie hebben elkaars aandacht en alle afleidingen zijn uitgeschakeld. Schakel dan nu een lekker muziekje in. Kies voor iets rustigs, zachts en subtiels. Rustige, romantische muziek zorgt voor gezelligheid en warmte!

 

3. Lampen gedimd, kaarsjes aan

Nee, onder de halogeenverlichting waan je je niet bepaald in het romantische Parijs. Doe iets aan de verlichting om het gezelliger en romantischer te maken. Doe eens gek, steek een paar kaarsen aan en dim de lichten.

 

Heb je van die mooie Philips Living Colors lampen? Maak je huiskamer dan oranje, roze of rood. Deze warme kleuren helpen de romantische energie te laten stromen!

 

4. Zorg dat het overal lekker ruikt

Ga aan de slag met de wierook, etherische olien of een lekker parfum. Zorg dat jij zelf lekker ruikt en verspreid een lekkere geur door de kamer. Romantiek gaat om verrassen en het prikkelen van de zintuigen. Zorg dat er voor ieder zintuig iets te beleven is.

 

Lekkere geuren kunnen krachtige sfeerbepalers zijn. Als het gezellig ruikt voelt de kamer ook direct warmer. Geuren kunnen ontspannen of juist verfrissen. Zoek iets uit waar jullie allebei van houden en verspreid de magie!

 

6. Ga gezellig samen iets doen

Zoals gezegd haal je meer romantiek in je relatie door volle aandacht aan elkaar te schenken. Leef niet langs elkaar heen maar doe echt iets samen.

 

Je kunt denken aan een ouderwets bordspelletje, lekker knuffelen of juist een goed gesprek houden. Jullie kunnen samen de vakantie gaan plannen, praten over later, over jullie relatie of bijvoorbeeld samen een taart gaan bakken.

 

Ga iets leuks doen waarbij jullie de aandacht voor elkaar kunnen hebben. Even geen computers, televisies en DVD’s maar alleen jullie twee!

 

Vergeet hierbij ook niet een lekker (rood) wijntje open te trekken. Door samen te genieten van iets lekkers, zoals wijn en stokbrood, wordt het extra gezellig. En wijn… tja, dat is natuurlijk gewoon romantiek in een fles!

 

7. Flirt en geef complimenten

Je zou misschien denken dat complimenten krijgen van je partner niet meer zoveel invloed heeft na een paar jaar, maar niets is minder waar.

 

Hoe heerlijk vind jij het als je partner zegt dat je er goed uit ziet? Een compliment krijgen is altijd fijn. Je wordt er blij van, je zelfvertrouwen groeit en je bent de ander dankbaar.

 

Om te laten zien dat je de ander waardeert is het dus goed om complimenten te geven. Zeg gewoon eens dat je hem lekker vindt, of dat je vindt dat hij altijd zo lief voor je is. Wees eerlijk en oprecht.

 

Het uiten van dankbaarheid en het geven van complimenten zal jullie relatie een romantische sprankeling geven!

 

8. Raak elkaar subtiel aan

Ja, romantiek houdt ook in dat jullie dichter bij elkaar komen. Als je de romantiek langzaam wilt opbouwen kun je ervoor kiezen om je partner subtiel aan te raken.

 

Geef een zacht kusje of haal even je hand door het haar. Door elkaar regelmatig aan te raken blijven jullie lichamelijk verbonden met elkaar.

 

9. Wees de hele dag romantisch

Romantiek is niet iets dat je één avond per week zou moeten hebben. Je kunt er de hele dag aan werken, iedere dag opnieuw. Pas de bovenstaande tips vaak toe en zie hoe jullie langzaam meer aandacht voor elkaar krijgen.

 

Verras de ander, maak het gezellig samen en wees lief voor elkaar. Een romantische sfeer is zo gecreëerd, als je er maar even de moeite voor neemt. Geef elkaar de rust, aandacht en liefde die jullie verdienen en zie hoe het romantische vuurwerk vanzelf weer vorm krijgt!

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb