Bruiloft hel voorkomen?

Hoeveel een bruiloft kost?! Ligt eraan hoeveel jij uit wíl of kán besteden!
Ik was 500 kwijt incl. traditionele kleding, trouw pak, en een zaal met drinken en hapjes 12,50 pp,corsages zelfgemaakt, kaartjes zelf gemaakt, ring, uitdraai geboorte register, taart kreeg ik en het lopend bufet was bij mijn moeder thuis en die kan op restaurant niveau koken! :love: 
waarschuwingen:
-Maar je moet zo rekenen dat 1/3 van de uitgenodigde niet kan komen of niet opdaagt .
-In dat geval is een catering handiger in een gehuurd zaaltje zoals een buurtgebouw, speeltuin, theetuin, vereniging, zalen verhuur.
-Je kan de Chinees, Italiaan, Surinamer, Griek laten cateren of je familie laten koken maar dan wel met een lopend buffet.
-Cheep ass drinken van bijvoorbeeld de lidl of Aldi vandaan, ook de alcoholische dranken is erg lekker daar vandaan.
-Corsages maken kan je zelf ook ik had zelf een nep plant uit elkaar geplukt en een paar bloemen op een streng gekocht en 1 bloem per corsage gemonteerd, in crea bea winkels kan je je spullen kopen en let op de prijzen verschillen per crea bea winkel enorm.
-Je trouw jurk kan je 2de hands kopen of een avondjurk kopen, in de grote steden heb je vaak buitenlandse winkels met mooi galajurken vanaf 150 tot 400, huren koste mij 500 incl. fotograaf maar dat vond ik te veel.
-Fotograferen kan je door een hobbyist (in de familie) laten doen. 
-Men kan jaloers worden en het jullie niet gaan gunnen, je kan die mensen een taak geven in de organisatie en/of catering of meenemen op zoek naar iets voor je bruiloft daardoor voelt die persoon zich gewaardeerd en bijzonder.
-Ga uit dat 1/3 van de uitgenodigde niet kan komen.
-Waneer je alles zelf organiseert kan het zo zijn dat je op je dag alleen maar aan het piekeren ben of alles goed verloopt je let dus op dat alles op rollentjes verloopt ipv genieten van je prinsessen dag!
-Je kan familie leden dit laten organiseren met je specifieken wensen erbij dat scheelt kopzorgen, en kan je relaxed gaan genieten.
-Niets verloopt zoals het moet of hoort dat komt omdat het leven zelf niet perfect is en zelfs niet op jouw droom dag, echt waar!
-Er is genoeg concurrentie onder de zaal verhuren en caterings enz. vraag aan de mensen om je heen wat hun hebben gedaan en door wie en bij wie en hoeveel het kost, hoe meer info hoe goedkoper je uit komt.
-Het is de traditie dat je je moeder en soms je schoonmoeder overal in meesleep maar dat wil niet zeggen dat hun dat ook doen en je moeder en schoonmoeder hoeven elkaar niet aardig te vinden en/of de zelfde smaak te hebben, let op dat tussen hun geen wrijving komt en spreek desnoods om en om met hun af zodat je geen schuine gezichten krijgt als je dat eventueel vervelend zou vinden.
-Overleg met je partner, maar sommige partners zijn minder geïnteresseerd in de kleur bloem boeketje dan dat jij dat ben deel deze beslissing dan met een ander!  :lach:  hahaha!
-Bruidsboeket, bloem boeket of  biedermeier hoeft niet al te duur en in die 3 namen verschuilen grote prijzen, overleg dit met de bloemist en/of laat je verrassen door iemand ander.
-In de schulden gaan is niet reëel om perse een droom bruiloft te kunnen hebben, JIJ MAAKT DIE DROOM ZELF! 
Heeel veel plezier iedereen, met het organiseren maak er geen must van want niet iedereen deelt die lust met jouw!