Liefdevolle oplossingen voor jouw en je partner.

De Oplossing tot Veel Relatieproblemen:

Duidelijkheid

 

Hoe kan hij weten dat je graag wat meer knuffels en zoentjes zou krijgen als je het hem nooit vertelt?

 

Elkaar leren begrijpen

Je zult versteld staan hoeveel relaties in zwaar weer verkeren vanwege een gebrek aan duidelijkheid. Als je van elkaar houdt wil je elkaar graag gelukkig maken, je wilt niet dat de ander vanwege jou ongelukkig is. In de meeste gevallen zal hij (of zij) jou dan ook niet bewust tot last zijn.

 

Proberen elkaar hierin te begrijpen is erg belangrijk. Jullie willen eigenlijk alleen het beste voor elkaar en geen van beide zal de ander met opzet pijn doen. Toch zijn er problemen in jullie relatie. Hoe komt dat dan?

 

De één weet niet wat de ander wil

Het is bekend dat communicatie belangrijk is om een relatie soepel te laten verlopen. Maar waar moeten jullie dan zo nodig over communiceren? Het is belangrijk dat je snel aan je partner duidelijk maakt waarom je niet blij bent zoals het nu gaat. Het komt namelijk vaak voor dat zij zich druk maakt om allerlei zaken waar hij niet eens besef van heeft.

 

Mannen en vrouwen zijn verschillende wezens. Vrouwen zijn op emotioneel vlak beter ontwikkeld. Ze snappen dan ook niet dat mannen bepaalde signalen niet gewoon ‘aanvoelen’ zoals ze dat zelf kunnen. Mannen hebben gewoon niet zulke lange emotionele voelsprieten. De typische man merkt niet dat er iets aan de hand is tot het hem wordt verteld.

 

Stel, zij vindt dat ze te weinig intimiteit krijgt van hem. Ze hebben regelmatig seks, maar ze is op zoek naar meer geborgenheid, zeker nu ze in een stressvolle periode zit. Ze wil gewoon dat hij haar af en toe beetpakt en lekker knuffelt. Dat kan ze nu gewoon even gebruiken.

 

Hij heeft hier geen idee van en zal haar dus ook niet extra knuffelen. Niet omdat hij haar wil kwetsen, maar omdat zij hem niet vertelt wat haar dwars zit. Zij denkt dat hij haar signalen zou moeten aanvoelen, dat kunnen haar vriendinnen tenslotte ook.

 

Duidelijkheid lost zoveel op

Is je vriend een sloddervos en word je er gek van? Je kunt hem de hele dag uitschelden dat jij zijn rommel op moet ruimen en dat je dat zat bent. Je kunt ook met hem praten en hem rustig uitleggen dat een opgeruimd huis belangrijk voor je is. Dat jij het heel erg op prijs zou stellen als hij spullen voortaan direct opruimt als hij er klaar mee is.

 

Waarschijnlijk besefte hij niet dat het zo belangrijk voor je is. In de meeste gevallen zal hij zoiets zeggen als: ‘Ik zal er voortaan op letten.’ Dat is alles. Door direct duidelijk te zijn voorkom je ruzies over kleine dingen. Als je partner je niet vervult in één van je behoeftes kun je er ook gewoon om vragen.

 

‘Zou je me de komende tijd wat meer willen knuffelen?

Ik heb gewoon even behoefte aan wat warmte en intimiteit.’

Waarom zou de persoon die het meest van je houdt hier nee tegen zeggen?

Het is duidelijk wat hij moet doen om jou gelukkig te maken, gun hem die kennis.

De meesten van ons zijn nu eenmaal niet telepatisch aangelegd.

Het is daarom fijn als mensen gewoon vragen om wat ze willen, dan kun je het ze geven!

Echte Liefde is Leren Loslaten

 

De kracht van echte liefde schuilt niet in vasthouden maar in loslaten. Verbeter je relatie door je partner los te laten, en geniet van een nieuwe dimensie in jullie relatie.

 

Krampachtig vasthouden aan de ander

Wanneer je verliefd bent, en net in een nieuwe relatie bent gestapt, heb je vaak de neiging om je vast te klampen aan de ander. De hormonen gieren door je lijf, je wilt bij diegene zijn, je wilt die persoon voor jou alleen.

 

Naarmate jullie relatie vordert, en de eerste shot van verliefdheid overwaait, wordt het echter steeds belangrijker dat jullie elkaar los durven te laten. Want ook binnen een hechte relatie is het goed als jullie allebei een ‘eigen’ leven hebben.

 

Dat houdt natuurlijk niet in dat jij of je partner met een ander naar bed gaat. Het houdt in dat jullie elkaar de vrijheid geven om helemaal jezelf te zijn. Om jezelf te ontwikkelen, je dromen na te jagen en de dingen te doen die jij leuk en belangrijk vindt.

 

Loslaten is een vorm van vertrouwen

Jezelf vastklampen aan je partner is egoïstisch. Het lijkt een vorm van onvoorwaardelijke liefde, maar eigenlijk wil je de ander onder controle houden omdat je je onzeker voelt. Je bent bijvoorbeeld onzeker om alleen in het leven te staan, of onzeker om de ander kwijt te raken.

 

Wanneer deze onzekerheid zich uit in een relationele wurggreep, kan dit je relatie ernstig beschadigen. Vooral mannen kunnen slecht leven met het gevoel dat zij niet vrij worden gelaten. Het creëert een gevoel van wantrouwen. Een man wil vrij zijn en vertrouwd worden.

 

Zoals je weet is vertrouwen één van de belangrijkste ingrediënten van een gezonde relatie. Door je partner weinig vrijheid te gunnen lijkt het alsof je hem of haar niet vertrouwt. Een bekend excuus is: “Ik vertrouw hem/haar wel, maar ik vertrouw die andere vrouwen/mannen niet!” Wat je hiermee eigenlijk zegt is dat je je partner niet vertrouwt.

 

Besef dat het ‘claimen’ van je partner, door controle te willen hebben of de ander weinig vrijheid te gunnen, een vorm van egoïsme is van jouw kant. Ga daarom bij jezelf na waar je bang voor bent, en vraag je af of deze angst realistisch is. Wees hier eerlijk over tegen je partner, en praat het uit.

 

Vanuit daar kun je leren om je partner langzaam los te laten. Liefde vanuit een wurggreep is op de lange termijn namelijk altijd destructief.

 

Op zoek naar echte liefde

Echte liefde kent geen angst. Liefde is een positieve energie, het draait om plezier, verbondenheid, intimiteit, een diep gevoel van vertrouwen en elkaar het allerbeste gunnen.

 

Negatieve energie binnen de relatie, zoals egoïsme, jaloezie, afgunst, wantrouwen etc., staat in de weg van echte liefde. Wanneer je van elkaar houdt vanuit een gevoel van pure liefde, kun je elkaar loslaten en toch dichter bij elkaar komen.

 

Zoals je weet is ieder mens verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. En mensen kunnen gelukkig zijn als ze ruimte krijgen om zich te ontplooien, vrij te communiceren, en steun krijgen van anderen. Mensen die gelukkig zijn en lekker in hun vel zitten, hebben de wereld bovendien het meeste te bieden.

 

Gun je partner de vrijheid die hij of zij nodig heeft om gelukkig te zijn. Beweeg jezelf richting pure liefde, en praat met je partner over de onzekerheden die ervoor zorgen dat je hem of haar niet los kunt laten.

 

Werken aan een robuuste relatie

Een robuuste relatie is een intieme verbinding tussen twee mensen die tegen een stootje kan. Door lucht, vrijheid, vertrouwen en pure liefde tussen jullie te creëren, ontstaat er ruimte om gelukkig te zijn.

 

Twee gelukkige mensen die worden verbonden door pure liefde zijn onafscheidelijk van elkaar. Zo’n verbinding kan tegen een stootje. Besef nogmaals dat echte liefde niet draait om vasthouden, maar om loslaten.

 

Voor meer leuke en fascinerende info kijk op,

www.sochicken.nl