opbouw van de geest

De opbouw van de geest 

De geest is hetgeen dat kan denken, beredeneren, beslissingen nemen, vooruitdenken, reflecteren en signalen kan interpreteren. Deze signalen kunnen afkomstig zijn van andere geesten, het lichaam of de ziel. De essentie van de geest is de mogelijkheid om de verschillende communicatiestromen te combineren, onafhankelijk van het tijdstip waarop deze signalen binnenkwamen en met gebruik van deze informatie een beslissing te nemen. Dit wordt duidelijker door het volgende voorbeeld:

 Wanneer iemand een schok krijgt van schrikdraad, komt er een signaal binnen van de reactie bij deze aanraking. De volgende keer dat de geest schrikdraad herkent, zal het deze ervaring kunnen koppelen met de ervaring uit het verleden en erop aansturen het schrikdraad niet nogmaals aan te raken. Ook ervaringen in de toekomst worden meegenomen en in dit voorbeeld is het de verwachting dat een aanraking opnieuw pijn zal doen. De geest is hierom in staat zich buiten de 4e dimensie (tijd) te bewegen: het kan de toekomst, het heden en het verleden zonder problemen gebruiken en combineren (niet veranderen, enkel gebruiken!).

 De geest bevat daarnaast ook de herinneringen die nodig zijn om te kunnen beredeneren. Zonder herinneringen is de geest onmogelijk in staat het verleden te gebruiken als communicatiemiddel.

 Een krachtig middel van de geest is het classificeren van de signalen en ze groeperen in gelijksoortige signalen. Hiervoor zijn de begrippen gevoelens en emoties, die dit proces voorstellen. Door deze classificaties is de geest heel snel in staat om beslissingen te maken. Het associeert bepaalde gevoelens / emoties aan positieve signalen of aan negatieve signalen.

 

Het volgende plaatje geest weer wat er binnenin een geest gebeurd:

De paarse bol is ook bekend als het Ego. Hetgeen dat de beslissingen neemt en de gedachten vormt

voor meer leuke en fascinerende info kijk op,

http://www.merudi.net

Maak jouw eigen website met JouwWeb