10 gezondheid tips

10 Gezondheid Tips

1. Zorg voor een goede nachtrust.

In de nacht is jou lichaam aan het herstellen van alle schadelijke invloeden die het gedurende de dag heeft opgelopen. Gemiddeld is hier een nachtrust voor nodig van zo’n 7 à 8 uur per nacht. Zorg er dus voor dat je goed kunt slapen, voorzien van een goed kussen, goed matras en een lekker dekbed, zodat je comfortabel ligt. Drink voor het slapen gaan nog 1 glas water, dit is goed voor je afvalstoffen. Doordat je lichaam s’nachts hersteld komen er afvalstoffen vrij. Deze worden afgescheiden via transpiratievocht, talgklieren en je blaas. Daarom is het ook verstandig om als je s’morgens opstaat goed te drinken hetzij thee of water. Hierdoor help je je lichaam een handje om de afvalstoffen af te voeren.

2. Drink genoeg water.

Ik zei het al eerder, het is belangrijk om goed te drinken. Gedurende de nacht verliest een mens tussen de 1,5 en 2 liter vocht. Het lichaam bestaat voornamelijk uit vocht. Hou dit op peil en drink gedurende de dag minimaal 1,5 liter water bij. Zo kan je lichaam goed functioneren en blijft het gezond.

3. Sla je ontbijt niet over.

Zorg ervoor dat je s’ochtends na het opstaan ontbijt. Hierdoor laat je je motor draaien, waardoor je lichaam goed op gang kan komen. Neem een beetje een variërend ontbijt en zorg dat dit vezelrijk is. ( voorbeeld: 1 kop thee + 1 glas water + appel + 2 boterhammen met mager beleg of 1 kop thee + 1 glas water + een kom magere yoghurt met 2 eetlepels cruesli en vers fruit). Door een vezelrijk ontbijt zorg je ervoor dat de suikers langzamer door je lichaam worden opgenomen waardoor je minder snel kans hebt op bloedsuikerspiegel schommelingen. Leuk meegenomen is dat het er ook voor zorgt dat je beter vet verbrand, wat resulteert in vermindering van het gewicht.

4. Verander je eetpatroon.

Om een goed en gezond eetpatroon te hebben is belangrijk voor het gehele lichaam. Door fruit, verse groenten, vezels, vlees, vis te eten  en voldoende te drinken help je je lichaam gezond te houden.

5. Eet gevarieerd.

Eet gevarieerd, zorg dat je dagelijks wat wisselt in je voeding. Denk maar eens aan de schijf van vijf. Hierop kun je precies zien waar je aan moet denken. Fruit, groenten, vlees, vis, aardappelen of rijst. Als je blijft variëren met je eten blijft het voor jezelf leuk en gezellig met het eten en voor je lichaam is het ook goed omdat je dan alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt binnen krijgt.

6. Verzorg je gebit.

Een goed gebit is goed voor je gezondheid. Door te flossen en tandenstokers te gebruiken houd je je tandvlees gezond. Om vervolgens goed de tanden te poetsen, binnenkant en buitenkant en op de snijvlakken. Verstandig is het om dan ook met een mondspoelmiddel te spoelen, daarmee kom je toch nog op plekjes die je zelf niet kan bereiken. Kortom verzorg je gebit goed.

7. Houd je hersenen actief.

Train je hersenen met hoofdrekenen, taal en op herinneringsvermogen. Dit kan je in het dagelijks leven toepassen met je werk, maar kan ook via spelletjes. Denk maar aan de DS Braintraining. Door je hersenen actief te houden blijf je beter bij de tijd, heb je een beter ontwikkeling en blijf je op latere leeftijd vitaler.

8. Zeg nee, tegen stress!

Verkeerde stress veroorzaakt allerlei klachten, zowel lichamelijk als psychisch. Stress hoeft niet altijd slecht te zijn, je hebt namelijk ook positieve stress. Als je maar wel zorgt dat je in tijden van stress, genoeg rust hebt om weer op te laden. Neem je niet genoeg rust keert stress zich tegen je en krijg je allerlei klachten.

9. Beweeg voldoende.

Bewegen een goede factor om van je stress af te komen! Sporten en bewegen zijn goed om stress los te laten. Bewegen is natuurlijk voor nog veel meer goed. Door te bewegen zet je je spijsvertering en je stofwisseling aan om extra te werken, waardoor je meer gaat verbranden en je dus ook calorieën verbrand. Je lijf en je gewrichten blijven soepel en je huid en contouren strak en stevig.

10. Stop met roken.

Roken is over het algemeen niet goed voor je. Veel mensen zullen nu zeggen: tja, drinken ook niet en dat klopt. Eigenlijk is het zo dat overal waar ‘te’ voor staat niet goed voor je is. Maar roken veroorzaakt een hoop herrie in het lichaam. Je longen gaan vol teer zitten, je stofwisseling wordt voor een gedeelte overgenomen en dit zijn maar hele onschuldige dingen. Het kan een aanzet zijn tot hele erge ziekten. Daarnaast is het ook geen fraai gezicht, maar daar heb ik het al een keer eerder over gehad bij de beauty tips .
Als je nog niet rookt begin er dan niet aan. Ben je een roker? Stop dan op een verantwoorde manier.

Let wel, ik praat hier over mensen die gezond zijn en zich kunnen verbeteren. Mensen met een chronische ziekte adviseer ik altijd een arts te raadplegen.

voor meer leuke en fascinerende info kijk op,

http://virtualbeauty.nl/lichaamverzorging/