weg negatieve gedachtes

-weg met negatieve gedachtes.... 

  • Wat wil ik eigenlijk?
  • Wil ik me zorgen maken over het probleem of zoeken naar een oplossing?
  • Wat is in de huidige omstandigheden de beste oplossing?
  • Hoe kan ik dat realiseren?
  • Wat moet ik doen om een eerste stap te zetten?
  • Wie kan me helpen?
  • Hoe zou ik me voelen als ik het resultaat bereik wat ik wil? Hoe trots en blij zou ik zijn 
  • voor meer leuke en fascinerende info kijk op,

http://www.sochicken.nl/jezelf/zo_bevrijd_je_jezelf_van_negatieve_gedachten.html

 

-Deze gouden regels werken altijd als je ze bewust en consequent toepast:

1. Begin bij het begin: wat wil je echt? Een logische stap om mee te beginnen, maar vaak ook de lastigste. Soms weet je beter te verwoorden wat je niet meer wilt dan wat je wel wilt. Maar als je een situatie ten positieve wilt veranderen, is het zaak veel aandacht aan deze stap te besteden. Want het beeld waar je consequent aandacht aan geeft, wordt vroeg of laat werkelijkheid. Je kan er dus maar het beste voor zorgen aandacht te geven aan wat je echt wilt!

2. Wat houdt je tegen?Welke negatieve gedachten komen direct boven als je nadenkt over de dingen die je heel graag wilt? Het zijn precies deze gedachten die ervoor zorgen dat mensen ergens niet aan beginnen of niet afmaken. Heel belangrijk dus om je er bewust van te zijn welke negatieve gedachten jij allemaal met je meedraagt.

Al die twijfels en onzekerheden zijn te herleiden tot een basiskern van meestal twee of drie kernbezwaren die altijd terugkomen als je aan iets nieuws begint. De bezwaren waarachter ze zich verstoppen zijn verschillend, maar de basis is altijd dezelfde.Weten wat de kern van je twijfels en onzekerheden is helpt enorm om je niet af te laten leiden van je doel.

3. Wat heb je nodig?Wat helpt je om je doel te bereiken? Hoe kom je aan die hulp? Welke talenten en mogelijkheden heb je zelf in huis om je doel te bereiken(alles natuurlijk, maar soms heb je tijdelijk hulp of informatie nodig om verder te komen :) ).

4. Welke actie(s) moet je ondernemen?Niets gebeurt vanzelf. Jazeker, dingen komen zomaar op je pad. Wonderen bestaan. En synchroniciteit komen dagelijks voor. Absoluut.

Maar dat betekent NIET dat jij niets hoeft te doen en op de bank kunt zitten wachten tot alles vanzelf geregeld is.

Dingen kunnen moeiteloos en in de flow vanzelf lijken te gaan. Maar het is aan jou om in die flow te stappen. Daarvoor moet je keuzes maken, lef tonen, stappen zetten, loslaten, en al die kansen en mogelijkheden die zich dagelijks aan je voordoen herkennen en aangrijpen.

Het hoeft niet ingewikkeld en moeilijk te zijn, maar het moet wél gebeuren :)

5. Begin. Nu.Afwachten heeft geen zin. Kijk wat je nu durft en kunt, en doe dat. Vraag hulp waar je die nodig hebt.

Hoe lang wacht je al tot alles anders wordt? En hoeveel langer ben je nog bereid te wachten? (met waarschijnlijk exact hetzelfde resultaat, namelijk: niets?)

Begin nu met het creëren van het leven dat je wilt. Het werk dat je wilt. De balans die je zoekt. De rust vinden die je nodig hebt. Waarom wachten? En waarop?

Tot je voldoende moed hebt verzameld om te beginnen? Hoe lang je ook wacht, het blijft altijd spannend om iets nieuws te beginnen of verkennen. Diep ademhalen en vast een stapje wagen werkt beter dan negeren en voor je uitschuiven.

Of wacht je tot je weet wat je wilt, omdat je daar nog geen idee van hebt?

Begin dan met ontdekken wat je wilt. Maak dáár je doel en prioriteit van.

 

“Neem een stap. Maak een begin. Doe vandaag iéts om je verlangen te realiseren en werkelijkheid te laten worden. Haal diep adem en durf het aan. Wedden dat het meevalt? En dat je je meteen beter voelt als je de eerste stap vast hebt gezet?”

voor meer leuke en fascinerende info kijk op,

http://www.brigittevantuijl.nl/2010/03/02/5-gouden-regels-om-te-creeren-wat-

https://www.youtube.com/watch?v=i9ytcwBgJNE&feature=player_embedded