Je moet helemaal niets!!

Heb jij het gevoel dat je van alles moet? Kun je niet stil zitten en gewoon niets doen? Ontdek dan waarom jij helemaal niets moet, ontwikkel een gevoel van vrijheid en krijg weer rust in je kont.

We vinden dat we van alles moeten

Leg jij de lat te hoog voor jezelf? Als je het gevoel hebt dat je van alles ‘moet’ dan is dat waarschijnlijk het geval.

Hoe complexer onze levens worden, des te meer eisen we aan onszelf en onze omgeving gaan stellen. Als je van jezelf een tikkie perfectionistisch bent dan is het makkelijk om erg veel van jezelf te vragen. Je wilt namelijk perfect zijn op allerlei gebieden. En om dat voor elkaar te krijgen ‘moet’ je allerlei dingen doen en laten.

Iets ‘moeten’ is echter een leeg begrip. In essentie moet je namelijk helemaal niets.

Je moet helemaal niets, je bent vrij

De meeste mensen zijn veel vrijer dan ze zichzelf laten geloven. Door je hoofd te vullen met allerlei mentale ballast kun je het gevoel krijgen dat je gevangen zit in een leven waarin je van alles moet. Je voelt je gevangen terwijl je eigenlijk vrij bent om te doen en laten wat je zelf wilt.

Niets moet. In essentie is niets in het leven verplicht, je kunt doen wat je wilt. Er is echter wel altijd een wet van oorzaak en gevolg van kracht. Dat betekent dat al jouw gedachten, woorden en daden resultaten teweegbrengen.

Moet je persé eten? Je moet niets. Je kunt ervoor kiezen om niet te eten. Het gevolg zal zijn dat je gezondheid achteruit gaat en dat je uiteindelijk dood zult gaan. Als dat niet het gewenste resultaat is, dan kies je ervoor om te eten.

Moet je persé van 9 tot 5 werken? Je kunt het anders aanpakken, voor jezelf beginnen of een flexibele functie vinden. Het resultaat zal zijn dat je vrijer bent in je werk, en wellicht meer gelukkig.

Laat iedere ‘moet’ zichzelf bewijzen

Wanneer je denkt dat je iets moet, laat deze verplichting zichzelf dan eens voor je bewijzen. Wat zou er, realistisch gezien, gebeuren als je het gewoon niet zou doen?

Wat zou er gebeuren als je niet naar je werk zou gaan? Je zou ontslagen worden? En dan? Zou je nieuw werk gaan zoeken, zal je een uitkering moeten aanvragen? Zijn er dingen die je zou kunnen doen om de situatie onder controle te krijgen en de ongewenste resultaten te minimaliseren?

Moet je iedere dag stofzuigen? Moet je persé de broodtrommel van je 15 jaar oude zoon klaarmaken? Moet je altijd zoveel mensen helpen, altijd naar perfectie streven of iedere maand in het rood staan? Moet je iedere week langs je ouders terwijl je er soms geen tijd voor hebt?

Wat zou er gebeuren als je het anders zou aanpakken, en wat voor resultaten zou dit opleveren?

Geef jezelf een ‘break’

Iets doen is niet altijd beter dan niets doen. Wanneer je het gevoel hebt dat je van alles moet dan maak je je leven waarschijnlijk onnodig zwaar. Laat de alarmbellen rinkelen zodra je jezelf het woord ‘moet’ hoort zeggen.

Wees kritisch naar jezelf, vraag jezelf direct af waarom jij dan denkt dat het moet. Besef dat niets moet, en dat er dus altijd een alternatief is. Je hebt keuze, en waarschijnlijk meer keuzes dan je in eerste instantie denkt. En keuze betekent vrijheid.

Doe eens niets. Durf niets meer te ‘moeten’, en voel hoe leuk het leven wordt zonder verplichtingen!

Voor meer leuke en interresante informatie kijk dan snel op:

www.sochicken.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb