Tevreden zijn.....

Tevreden zijn is beter dan gelukkig zijn

Mensen die tevreden zijn met hun leven bereiken vaak meer dan mensen die over het algemeen erg gelukkig zijn. Ook leven zij gemiddeld langer.

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek, waarbij ruim 120.000 mensen van over de hele wereld betrokken zijn.

Volgens de Amerikaanse wetenschappers maakt een groot geluksgevoel mensen niet per se succesvol of 'geestelijk fit'. Degenen die 'gewoon tevreden' waren met hun leven bleken meer geld te verdienen en haalden de hoogste cijfers op school.

Op zich is het niet vreemd dat tevreden zijn beter is dan gelukkig zijn. Want tevreden zijn is een heel allesomvattend gevoel, een continu en stabiel gevoel ook. Dat verandert niet van de een op de andere dag.Gelukkig zijn is meestal wel van korte duur, een momentgevoel. Niemand voelt zich continu gelukkig. En dat is maar goed ook. Want daar word je volgens mij niet gelukkig van! Wel van tevreden zijn.

Maar hoe het komt dat tevreden mensen meer geld verdienen, hogere cijfers halen en minder fysieke gezondheidsklachten hebben, dat is de onderzoekers nog niet helemaal duidelijk.

Zij denken dat mensen die zich vaak erg gelukkig voelen, sneller
genoegen nemen met hun situatie en niet verder proberen te komen. Ook zijn zij wellicht geneigd om het minder nauw te nemen met de gezondheid, door hun optimistische instelling.

voor meer leuke en fascinerende info kijk op,

http://www.gezondheidsnet.nl/geest/nieuws/1761/tevreden-zijn-is-beter-dan-gelukkig-zijn

 

 

"Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring."

Bron: wikipedia

 

"Het is in onze ogen belangrijk om ook echt je eigen (spirituele) weg te gaan. Niet alleen maar volgzaam te zijn of dienend en wegcijferend. Je hebt ook iets heel eigens in te brengen. Je 'ik' zijn is niet minder belangrijk dan je spirituele verbondenheid. Het mooie is ook dat wij als individu allemaal iets unieks bij te dragen hebben."

Bron: www.bambu.nu

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb